fredag 18. mai 2012

Hjemmebakt knekkebrød



Etter en herlig tur på båt sammen med verdens beste venner er det tid for en rolig dag. I dag tidlig var jeg rett å slett helt pudding og lå i senga leengeee... Likevel har jeg kommet så langt at jeg både har fått trent og laget knekkebrød. Disse knekkebrødene er veldig enkle og lage, eneste som tar tid er stekingen.

Oppskrift til to brett:

2dl store havregryn

2dl grovmalt rug/sammalt hvete grov

1dl linfrø

2,5dl sesamfrø

2,5dl solsikkekjerner

2,5dl havrekli


2ts salt
7dl lunket vann

Bland alt sammen og la det svelle i minst 20min.

Smør deigen med en slikkepotte jevnt utover to stekeplater dekket med bakepapir.

Deles opp i passende ruter med et pizzahjul etter ca 10min i stekeovnen.

Stekes ved 200grader i 40-45 min midt i ovenen (varmluft 180grader). For å få sprøere knekkebrød kan man åpne opp ovenen et par ganger under steking for å slippe ut litt damp.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar