Hei og hopp!
Nå har det jammen vært lite innlegg på bloggen i det siste, noe som skyldes at pc`n har vært på omformatering, men nå er den frisk igjen :-)
Helgen har vært fylt med mye godt bakeverk og spontane reiser oppover Møre-kysten med kjæresten <3
Bilder av den spennende reisen kommer senere, men først helgens søtt & salt.
Fredag er første helgedag og da fortjener husets arbeids-mann god mat. En av favorittrettene er club-sandwich med chips. Enkelt og godt!
Rist tre brødskiver på middels varme i brødristeren og fyll hvert av lagene med mye snadder. Jeg brukte krydder-kremost, grønn salat, ridderost, skinke, dressing, paprika, og tomat. Bruk gjerne cheddarost om du har det :-)
Neste som sto på menyen var å bake skolebrød. Disse er fine å fryse og som tiner raskt om man plutselig skulle få uventet besøk!
Søt grunndeig oppskrift:
1pk tørrgjær
50g smelta margarin/smør
2dl melk
3ms sukker
1/2 ts kardemomme
ca 5,5dl hvetemel
Ha gjæren i en bakebolle. Smelt margarin/smør og ta kjelen til side. Bland melk i smøret (blandingen skal være 37grader ca). Slå blandingen i bakebollen og rør ut gjæren. Rør deretter inn sukker.
Bland kardemomme inn i melet. Tilsett melblandingen i det våte og elt deigen slik at den blir smidig. La deigen heve til dobbel størrelse.
Form deretter til litt flate boller og lag en grop som du fyller i med vaniljekrem (her brukte jeg vaniljekrem som kjøpes som pulver i butikken og blandes med melk).
La det deretter heve i ytterligere 30min.
Stek så bollene midt i ovnen på 240grader i 5-7 min.
Siste som sto på dagens meny var foccacia brød som jeg skulle bake til min far.
Mmmmmm.....
En oppskrift som fint kan deles opp og fryses! Man burde sette av noen timer til denne baksten, men den kan fint bakes innimellom andre ting. Det er den lange hevetiden som gjør den så god.
Fikk ikke tatt noen mer delikate bilder i farta, men det får duge ;-)
Foccacia brød lanpanne:
Deig:
1kg hvetemel
1pk tørrgjær
2-3ss sukker (jeg brukte honning)
Salt (ca en halv t-skje)
Litt chillipulver
2 never soltørkede tomater
9dl lunkent vann
Oljeblanding:
2dl olje
2-3 fedd hvitløk
1ts timian
1ts rosmarin
1ts basilikum
1ts oregano
Grovt salt
Bland sammen mel, gjær og sukker/honning, salt og chilli og tilsett vann. Deigen skal være klissete. Finhakk tomatene og rør de inn i deigen.
Heves en time under tildekking.
Ha olje i en skål. Press hvitløk og tilsett alle krydderne i oljen. La denne blandingen stå mens deigen hever.
Slå deigen ned og press ut all luft. Smør en langpanne med olje og slå deigen over i langpanna. Hev et kvarter under tildekking.
Stikk deretter hull i deigen med fingrene. PS:lønner seg å stikke fingrene i litt olje slik at de ikke blir sittende fast i deigen da man skal lage de små hullene.
Hev en time til under tildekking.
Slå oljeblandingen over deigen og pass på at hullene også blir fylt opp. Dryss salt over det hele.
Stek på 200grader i ca15min, eller til deigen har fått litt farge. La brødet hvile litt før servering!
Enjoy! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar