onsdag 4. april 2012
Grove rundstykker
God morgen :-) Man blir aldri så sulten som etter en god treningsøkt, og i dag hadde jeg bare så lyst på noen grove rundstykker. Liker utrolig godt å bake og eksperimentere med bakst. Dagens rundstykker består av sammalt hvete grov, havregryn, havrekli, sesamfrø, linfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, salt, litt olje og lettmelk. Pleier som regel bare å slumpe med mengdene.
Trikset i stort sett all baking er å ikke bruke så altfor mye mel slik at man får rundstykker som ikke er så tørre og slik at de får en god holdbarhet. Et tips fra meg kan være å lage en røre som nokså er klissete på slutten og la den heve på denne måten. Utfordringen kan deretter bli når man skal forme de til små baller. Her kommer tipset: finn frem to skåler (f.eks suppeskåler som er runde i formen) og ha f.eks litt havregryn, linfrø og sesamfrø i ene av de. Deretter tar du en spiseskje og tar av røra (hvor mye du tar kommer ann på hvor store rundstykker du ønsker) og heller i den ene skåla (med frø) og deretter bruker du den andre skåla som lokk. Da er det bare å riste litt rundt og lage sirkelbevegelser slik at du kjenner at rundstykkene går rundt å rundt inni skåla. Åpner du opp skålene har du fått runde grove rundstykker med masse sunne frø på, både inni og utenpå :-)
Da er det bare å ta med å nyte disse på verandaen ute i sola :-)
Etiketter:
Søtt og salt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar